Kan oljegiganten gjør det samme igjen?

En hel oljebransje venter spent på ExxonMobil sitt neste fremstøt. Gjentar historien seg? Ja, mener analytiker.

Foto: Finansavisen

Oljegiganten ExxonMobil sitter på cash - veldig mye cash. Nå venter en samlet oljebransje på at selskapet skal ta i bruk pengene sine, og sluke et annet stort oljeselskap, skriver CNN Money.40 milliarder dollar i cash-reserver er det selskapet etter sigende sitter på, en sum som har blitt større og større etter hvert som oljeprisen har steget og investeringstaktikken til selskapet har slått til.Det er nok penger til å virkelig få fotfeste hos sin argeste konkurrent, Royal Dutch Shell, og mange analytikere tror det er nettopp et slikt oppkjøp Exxon nå forbereder seg på.- Det dreier seg ikke om hvorvidt de kommer til å gjøre noe slikt, men om når og hvilket selskap det dreier seg om. Man må huske at sist gang Exxon handlet, så slukte de Mobil, sier energi-analytikeren Fadel Gheit som jobber hos investeringsbanken Oppenheimer.