Kaupthing saksøker Storbritannia

Britene tvang banken til konkurs midt i den islandske finanskrisen i fjor høst.

Foto: Scanpix

Den islandske banken Kaupthing vil saksøke den britiske regjeringen for vedtaket om å bruke antiterrorlovgivningen for å fryse innskuddene i bankens britiske filialer.Ifølge den statsutnevnte komiteen som i dag driver banken, tvang britene dermed banken til konkurs midt i den islandske finanskrisen i fjor høst.Det var den islandske statsministerens kontor som tirsdag opplyste at Kaupthing vil gå til sak ved den europeiske menneskerettighetsdomstolen, med full støtte fra den islandske regjeringen.Islendingene er blitt rådet til ikke å gå til en britisk domstol siden mulighetene for å vinne fram der vurderes som svært små.Den britiske regjeringen tok i bruk antiterrorlovgivningen for å beskytte pengene til briter med innskudd i bankens filialer på et tidspunkt da de islandske bankene var i ferd med å gå over ende.Island mener at fastfrysingen av kontoene skjedde på verst mulig tidspunkt og hindret bankenes arbeid for å prøve å unngå konkurs. (©NTB)