Foto: iStockphoto

Kraftig nedgang i tysk bilsalg i 2008

2008 var det verste året for tysk bilsalg siden gjenforeningen i 1990. Nedgangen i salget var spesielt dramatisk i årets siste måneder.

Bare i desember sank salget med 7 prosent etter et enda kraftigere fall på 18 prosent i november. For året som helhet ble nedgangen på rundt 2 prosent.Tallene viser også at eksporten av tyske biler sank med 4 prosent i 2008, og 22 prosent bare i desember.Alle tyske bilprodusenter har kunngjort at de stanser produksjonen lenger enn vanlig på nyåret på grunn av sviktende salg.Det var først og fremst japanske og sørkoreanske merker som ble rammet av nedgangen. Toyotas salg var 27 prosent lavere, Mitsubishis var ned 18 prosent og Mazdas sank med 15 prosent.Europeiske produsenter som Volkswagen, Peugeot-Citroën og Mercedes kunne notere seg for en moderat økning for året som helhet, mens italienske Fiat kunne feire en sterk oppgang på 19 prosent takket være nye populære småbiler. (©NTB)