Kvinner er de største styregrossistene

Kvinnene topper listen over nordmenn med flest styreverv i allmennaksjeselskaper.

Foto: iStockphoto

Ifølge en gjennomgang som VG har gjort, er det kun én mann på listen over dem som har flest slike styreverv per person.Advokat og forretningskvinne Mimi Kristine Berdal stiller i en klasse for seg, og sitter i hele 90 bedriftsstyrer. En av årsakene er kvoteringsloven som ble vedtatt i 2003, og som tvang allmennaksjeselskapene til å finne kvinnelige styremedlemmer.- Jeg hadde noen styreverv fra før, men etter at loven trådte i kraft, fikk jeg plutselig mange flere forespørsler, sier Berdal.Til sammen besitter kvinner nå 43 prosent av styremedlemsvervene i norske allmennaksjeselskaper.Men selv om enkelte kvinner sitter i et stort antall styrer, er fortsatt jobben som styreleder for en stor del forbeholdt menn. Av de over 400 allmennaksjeselskapene som VG har gått gjennom, har bare 7,5 prosent kvinnelig styreleder. (©NTB)