Om lag 700 kilo cannabis, drøyt 50 kilo amfetamin og en mengde kokain er beslaglagt, og 30 personer er nå pågrepet i Norge og Sverige, opplyser politiet. Arbeidet med å rulle opp nettverket startet i Norge på sensommeren i 2007.- Vi la merke til at enkelte personer kjøpte hasjpartier som ble ført inn i landet, og vi så at disse personene hadde tett kontakt med personer i Sverige, sier etterforskningsleder Reidar Bruusgaard i Kripos til det svenske nyhetsbyrået TT.I september samme år kontaktet politiet i Norge sine svenske kolleger, som begynte å spane på personene da de kom til Sverige. Personene ble senere stanset i tollen med 170 kilo cannabis.Siden den gang er politisamarbeidet blitt videreført, og også nederlandsk politi har bistått. Stefan Erlandsson ved Rikskriminalpolisen i Sverige mener de nå har full oversikt over nettverket, og også hovedmannen skal være tatt.Det er ikke kjent hvor lenge ligaen har eksistert, men politiet tror det er snakk om lang tid. Narkotikaen er ifølge politiet blitt ført fra Marokko til Nederland og derfra til Sverige og Norge. (©NTB)