Norge har kjøpt forsvarsmateriell fra Israel

Forsvaret har kjøpt forsvarsmateriell fra Israel for flere titalls millioner kroner etter at den rødgrønne regjeringen tiltrådte.

Statsminister Jens Stoltenberg (t.h) sammen med kunnskapsminister Kristin Halvorsen (t.v) - Foto: Scanpix

Ifølge ukemagasinet Ny Tid har Forsvarsdepartementet blant annet godkjent kjøp av deler til F 16-fly, vannrenseanlegg og kamuflasjenett.Statssekretær i Forsvarsdepartementet, Espen Barth Eide (Ap) sier til magasinet at det ikke er noen boikott av kjøp fra Israel eller et regelverk som hindrer import fra Israel.- Det gjøres derimot individuelle vurderinger. Når det er snakk om Osrael, kan slike kjøp være sensitive og de krever derfor spesiell godkjenning, sier Barth Eide.Han vil ikke ta stilling til om det er problematisk at Norge på denne måten gir inntekter til israelsk militærindustri.- Stortinget har vedtatt et regelverk for eksport og import som vi forholder oss til. Innenfor disse rammene har vi flere ganger kommet til at Israel har de beste og billigste produktene, sier Barth Eide. (©NTB)