Obama selv sier at Geithner hadde gjort en ærlig feil i sin selvangivelse og at han ikke var klar over at hushjelpens arbeidstillatelse utløp mens hun jobbet for ham.Han sier at slike småfeil ikke bør hindre Geithner i å bli godkjent i Senatet.Lignende feil har ødelagt for andres utnevnelser tidligere, men signalene fra demokratiske senatorer er at han blir godkjent.Geithner er i dag er sjef for sentralbankens New York-avdeling. Senere denne uka må han møte til høring om utnevnelsen i Senatet.Ifølge opplysninger Geithner selv har gitt et panel i Senatet, var det mens han jobbet for Det internasjonale pengefondet IMF i Washington fra 2001 til 2003 at feilen oppsto.IMF trekker ikke sine ansatte for skatt og trygdeinnbetalinger, slik amerikanske arbeidsgivere gjør, og de ansatte må selv ordne med å betale sin skatt.Det gjorde ikke Geithner før han fikk brev fra ligningskontoret i 2006, og før Obamas team i fjor oppdaget at en sist rest fortsatt sto ubetalt. (©NTB)