Obama-minister trekker seg

Bill Richardson blir ikke handelsminister.

President Barack Obama og hans Visepresident Joe Biden - Foto: Daniel Schwen - Creative Commons

Guvernør Bill Richardson trekker seg som kandidat til vervet som handelsminister i administrasjonen til USAs påtroppende president Barack Obama.Bill Richardson, som i dag er guvernør i delstaten New Mexico, trekker sitt kandidatur som handelsminister som følge av at et selskap som har gjort forretninger med delstaten, blir etterforsket.- La meg gjøre det klart at jeg og min administrasjon har handlet forsvarlig i alle saker, og at denne etterforskningen vil bekrefte dette, sier Richardson.- Men jeg har konkludert med at den pågående etterforskningen ville ha ført til en uholdbar forsinkelse i prosessen for å godkjenne meg som handelsminister, sier guvernøren i en pressemelding.