Obama varsler ny redningspakke

President Barack Obama tegner omrisset av det som skal bli en ny redningspakke for økonomien i USA.

President Barack Obama - Foto: Scanpix

USAs påtroppende president Barack Obama tegner omrisset av det som skal bli en ny redningspakke for økonomien i USA - om bare Kongressen vil gå med på det.Det viktigste målet med den nye redningspakken er å skape 3 millioner nye arbeidsplasser, sier Obama lørdag.Nancy Pelosi, som er president i Representantenes hus, og Harry Reid, som er flertallsleder i Senatet, begge Demokrater, skal etter planen bli gjort kjent med detaljene i Obamas nye tiltakspakke mandag.I løpet av uka skal han også møte andre ledere i Kongressen. Obama må få støtte også blant Republikanerne for å få pakken vedtatt.Obama ber nå Kongressen om å handle raskt for å få tiltakspakken vedtatt før han blir tatt i ed den 20. januar. Enkelte Republikanere har derimot bedt om mer tid til å sette seg inn i saken.Obama har ikke sagt noe om prisen på tiltakspakken, men ifølge Obamas medarbeidere kan den få en kostnadsramme på opptil 775 milliarder dollar (5.334 milliarder kroner). (©NTB)