Sjeføkonom: Spekulasjonene øker

Sjeføkonom Steinar Juel trekker frem makrotall som kan føre til et solid rentekutt fra Den europeiske sentralbanken. Viktig informasjon slippes klokken 11.00.

Foto: iStockPhoto.com

I dagens morgenrapport fra Nordea skriver sjeføkonom Steinar Juel at overraskende lave inflasjonstall kan føre til et solid rentekutt fra Den europeiske sentralbanken.-EUR/USD falt kraftig i går. Lavere forløpige desemberinflasjonstall fra Italia og Spania enn ventet økte spekulasjonene om et større rentekutt fra Den europeiske sentralbanken på rentemøtet i neste uke. Det forventes nå et kutt å 50 bp, men vi er usikre på om det bli så mye, sier Juel-Spekulasjonene om størrelsen på rentereduksjonen kan fortsterkes i dag dersom de foreløpige desemberinflasjonstallene for ØMU samlet, som kommer klokken 11.00, også viser seg å bli betydelig lavere enn ventet, sier sjeføkonomen.-Samlet inflasjon i ØMU ventes å ha vært 1,7 prosent år til år i desember, ned fra 2,1 prosent i november. Det er særlig fallet i bensin- og matvareprisene som trekker inflasjonsraten ned, avslutter Juel.