Motstanderne av planene om å anlegge en ny rullebane på Heathrow-flyplassen i London åpnet en ny front da de tirsdag kunngjorde at de har kjøpt land der rullebanen skal bygges.Skuespilleren Emma Thompson er blant aktivistene som har bidratt med penger til tomtekjøpet, som Greenpeace kaller et enormt hinder for dem som planlegger utbyggingen.De gjorde det klart at de vil motsette seg alle forsøk på statlig ekspropriering av tomtene de kjøper opp.- Vi skal stanse dette selv om det betyr at vi må flytte inn og begynne med grønnsakdyrking, sa Thompson.Regjeringen ventes å ta en beslutning om utbyggingen løpet av de neste ukene. Flyselskaper og næringsliv står imot miljøvernere og lokalbefolkningen.Over 40 parlamentsmedlemmer fra arbeiderpartiet og den konservative borgermesteren i London, Boris Johnson, er imot utbyggingen som de mener er unødvendig.Næringslivet og fagbevegelsen derimot mener at prosjektet er avgjørende for britisk økonomi og kan skape minst 50.000 nye jobber.