Snøvær og kulde skaper trafikkproblemer i Europa

Opptil 20 centimeter snø og speilglatte veier skapte store trafikkproblemer i Tyskland og Belgia mandag.

Foto: Scanpix

Mange motorveier ble stengt, og mange mennesker kom for sent på arbeidet som følge av det vanskelige været som rammet store deler av landet, fra nord til sør.I Hannover dannet det seg en 30 kilometer lang kø på motorveien A2, og i Münster var en motorvei sperret etter en ulykke med en lastebil.Flyplassen i Düsseldorf ble stengt på grunn av store snømengder som blokkerte alle rullebanene.Også i Belgia var det trafikkaos etter at landet ble dekket av fire til ti centimeter snø. Mange veier i Ardennene var sperret for trafikk.I Paris snødde det mandag, og i Bretagne var veiene speilglatte på grunn av underkjølt regn.I Romania er det meldt om rekordkulde. I Karpatene ble det registrert temperaturer helt ned i 31 kuldegrader. (©NTB)