Spekulasjoner løftet Wall Street

Wall Street har lagt bak seg en sterk dag. Oljeservice-aksjene steg nesten fem prosent.

Foto: Scanpix

Wall Street steg tirsdag kveld på spekulasjoner om at Barack Obamas pakke på 775 milliarder dollar, som skal brukes til skattekutt og høyere offentlig forbruk, vil føre til oppsving i økonomien. Blant aksjene som ble dratt opp av dette finner vi Walt Disney Co., Hewlett-Packard Co. og Citigroup Inc.Standard & Poor's 500-indeks endte opp 0,8 prosent til 934,69 poeng, mens Dow Jones Industrial Average klatret 0,7 prosent til 9.015,1 poeng.S&P 500 har dermed steget 24 prosent fra bunnen 20. november.Nasdaq-indeksen endte opp 1,5 prosent til 1.652,38 poeng.Oljeserviceindeksen (OSX) gikk 4,9 prosent, mens oljeindeksen endte uendret.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.