Sponheim tviler på store skattegrep

Venstre-leder Lars Sponheim mener statsminister Jens Stoltenberg (Ap) ga uttrykk for at regjeringen er i ferd med å parkere skattevirkemidler da han talte til NHOs årskonferanse onsdag.

Foto: Scanpix

- Jeg oppfattet at han synes det er vanskelig å finne skattevirkemidler som fungerer effektivt, og at rentenedgangen har hatt en budsjettmessig effekt på rundt 20 milliarder kroner, sier Venstre-leder Lars Sponheim til NTB.Stoltenberg holdt sin tale til årskonferansen til Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) i Oslo onsdag, og fortalte at regjeringen vurderer «tiltak på skattesiden».I den grad regjeringen vil ta skattegrep, vil det trolig dreie seg om målrettede virkemidler knyttet til avskrivningssatser på utstyr i industrien og skattefunn-ordningen, tror Lars Sponheim. Han er «helt enig» med Sp-leder og samferdselsminister Liv Signe Navarsete når hun mener skattetiltak er en naturlig del av en tiltakspakke.- Det er det jeg sier også, at tiltakene må være målrettet mot bedriftene og spesielt eksportbedriftene, sier Sponheim. (©NTB)