Sri lankas hær dypere inn på tamilsk område

Soldater fra den srilankiske hæren har rykket dypere inn i områder som til nå har vært kontrollert av den tamilske LTTE-geriljaen.

To soldater i Sri Lankas hær - Foto: Scanpix

Dagen etter at militæret tok kontroll over Kilinochchi, som har fungert som en slags hovedstad i de tamilskkontrollerte områdene, fortsatte soldater å bevege seg mot nord og nordøst, opplyste forsvarsdepartementet lørdag.Hæren satser nå på å innta Elefantpasset, som ligger ved inngangen til Jaffna-halvøya, og som ble erobret av LTTE i april 2000.Soldater skal også være på vei til Mullaitivu, et område ved Sri Lankas nordøstlige kyst.- Kampen om Mullaitivu har allerede begynt, heter det i en kunngjøring fra forsvarsdepartementet.Samtidig fortsetter luftangrepene mot en rekke av LTTE's baser.Det er ikke kommet noen kommentar fra tamilsk side.Offensiven mot LTTE har pågått i flere måneder. Titusener av liv har gått tapt siden krigen begynte i 1972. (©NTB)