Stein fra molo og sterk vind skadet Richard With

Styrbord propell på hurtigruteskipet Richard With ble skadet av en stein som var rast ut fra en molo på Trondheim havn.

Hurtigruteskipet "Richard With" gikk på grunn rett ved Pir 2 i Trondheim Havn. Foto Gorm Kallestad / SCANPIX

Dette sammen med sterk vind var årsak til grunnstøtingen tirsdag.Kaptein Odd Roar Jørgensen gir NTB denne forklaringen på uhellet som førte til at 153 passasjerer måtte evakueres og skipet avbryte turen sørover til Bergen.Det er besluttet at Richard With skal dokksettes i Stavanger for reparasjon. En slepebåt fra firmaet Stadt Sjøtransport er ventet til Trondheim torsdag for å slepe fartøyet sørover. Men Jørgensen håper å få babord hovedmotor i gang, slik at skipet i hvert fall delvis kan gå for egen maskin.- Hvis alt går glatt, kan vi være i rute igjen fra neste tur, sier Jørgensen.Dette betyr i så fall at Richard With går fra Bergen søndag 18. januar. (©NTB)