Stoltenberg vil bruke mer oljepenger

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) varsler at regjeringen vil bruke vesentlig mer enn handlingsregelen tilsier. (Oppdatert)

Statsminister Jens Stoltenberg - Foto: Scanpix

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) varsler at regjeringen vil bruke vesentlig mer enn handlingsregelen tilsier i år for å dempe finanskrisen. Han åpner også for skattelettelser. Det varsles dessuten mer penger i pakken som lanseres 26. januar.- Markedet har ikke bare problemer med å håndtere de kjente svakhetene. Markedet har problemer med å håndtere markedet, sa Stoltenberg på NHOs konferanse i dag.Regjeringen er også beredt til å redde norske banker.- Den norske stat kommer til å stille seg bak det norske banksystemet. Vi kan ikke la det gå overende, sa Stoltenberg også, ifølge Reuters.