Storberget avviser politikrise

Justisminister Knut Storberget (Ap) avviser at det er bemanningskrise i politiet, og tar avstand fra svartmaling av situasjonen.

Foto: Scanpix

- Alt snakk om krise er betydelig overdrevet. Situasjonen er mildt sagt preget av svært mye svartmaling, sa Storberget i Stortingets muntlige spørretime onsdag. Han viste til et rekordhøyt opptak av nye studenter ved Politihøgskolen og en reell økning av politibudsjettene med 800 millioner kroner i sin statsrådstid.Justisministerens innlegg ble etterfulgt av dystre beskrivelser av situasjonen i politiet fra Frp og Høyre, noe som drev KrFs Hans Olav Syversen til å konstatere at virkelighetsforståelsen til Storberget og opposisjonen er noe ulik.- Det er viktig for folks følelse av trygghet med et nyansert bilde av situasjonen, mener Storberget, som berømmet pressen for å ha omtalt det han beskriver som en kampanje fra Politiets Fellesforbunds side. (©NTB)