Store stormskader i nord

Folk i Nord-Norge «sto han av» da to stormer rammet landsdelen før nyttår, slår If Skadeforsikring fast. Selskapet har registrert drøyt 60 skader som følge av uværet.

Foto: Scanpix

Ekstremværet Yngve blåste seg opp til orkan enkelte steder i Nordland, og rammet også deler av Troms rundt nyttår. Et ikke navngitt ekstremvær med orkan styrke i kastene feiet inn over Finnmark få dager før.If har så langt fått inn 20 skademeldinger fra Finnmark og vel 40 meldinger fra Nordland og Troms. Skadesenterleder Inge Gudmund Aas regner imidlertid med at antall skader etter stormen i Nordland og Troms nok vil ende på 70-80, slik at selskapet til sammen får meldt inn omkring 100 skader etter de to stormene i Nord-Norge.- Dette er samlet sett ikke en stor naturskadehendelse. Når vi ser antall skader opp mot den vindstyrken som ble målt, kan vi fastslå at «de sto han ganske godt av», som de sier på de kantene, forteller Aas.Magerøya og Honningsvåg ble hardest rammet i Finnmark. Blant annet blåste en hel vegg fra en 600 kvadratmeter stor flerbrukshall på havet.I Bodø blåste deler av taket på en boligblokk av. Og i Meløy, litt lenger sør, forsvant noe av taket på et bibliotek. (©NTB)