SV vil sende norske soldater til Gazastripen

Sosialistisk Venstreparti krever at Norge må bidra med soldater til en fredsbevarende styrke til Gazastripen.

Kristin Halvorsen - Foto: Scanpix

Partiet vil hente de norske soldatene i Afghanistan og plassere dem på Gazastripen i stedet.- Jeg mener det er riktig å flytte norske styrker fra Afghanistan til Gaza dersom det viser seg at det er samme type personell det er behov for, sier SVs representant i utenrikskomiteen, Ågot Valle, til Aftenposten.Forsvarssjef Sverre Diesen sier at et norsk bidrag til fredsbevarende styrker på Gazastripen i så fall vil føre til at andre norske oppdrag blir nedprioritert.- Vi har ikke kapasitet til å delta i en ny fredsbevarende styrke i Midtøsten, dersom det skulle bli aktuelt. Det vil i så fall kreve politiske omprioriteringer i forhold til de operasjoner hvor vi allerede er involvert, sier Diesen.SV-utspillet kommer etter at regjeringen har tatt til orde for å få på plass en internasjonal styrke på Gazastripen som kan overvåke en framtidig våpenhvile.Opposisjonspartiene Frp, KrF og Høyre åpner alle for å sende norske soldater til Gaza. Entusiasmen innad i regjeringen er mindre. Senterparti-politiker Åslaug Haga mener Norge bør prioritere å opprettholde engasjementet i Afghanistan, og øke bidraget i Kongo fremfor Gaza. (©NTB)