Tåregass mot demonstranter i Oslo

Politiet bruker tåregass mot mot demonstranter under støttemarkeringen for Israel utenfor Stortinget.

Foto: Scanpix

Politiet måtte ty til tåregass da de flere hundre motdemonstrantene skulle flyttes fra ringen de hadde dannet rundt Eidsvolls plass. Demonstrantene svarte med å fyre av nyttårsraketter mot politiet. Det ble også avfyrt raketter inn på plassen foran Stortinget.Da hadde demonstrasjonen gått forholdsvis rolig for seg i godt over en time. Ved 17-tiden innledet Israel for fred og andre proisraelske organisasjoner sine støttemarkeringer foran Stortinget.Mens Fremskrittspartiets leder Siv Jensen sto på talerstolen foran Stortinget, ble det israelske flagget brent blant hissige motdemonstranter.- La meg slå fast at krig er det verste som er, det vet også mange nordmenn som kan huske den gangen dette landet også var rammet av ufred, det å bli rammet i eget land slik Israel har gjort. Nå svarer landet med å bruke sin rett til å forsvare seg, sa Jensen. (©NTB)