Tåregass og batong mot demonstranter

Det ble dramatiske scener i Oslo sentrum torsdag kveld.

Store politistyrker barket sammen med antiisraelske demonstranter etter den proisraelske støttemarkeringen foran Stortinget.Politiet måtte ty til tåregass da de flere hundre motdemonstrantene skulle flyttes fra ringen de hadde dannet rundt Eidsvolls plass. Demonstrantene svarte med å fyre av nyttårsraketter mot politiet. Det ble også avfyrt raketter inn på plassen foran Stortinget.Tåregassen spredte demonstrantene, men det ble ikke rolig av den grunn. Både på Egertorget, i Rosenkrantz' gate og andre steder i Oslo kom det til sammenstøt mellom politi og demonstranter. Tåregassen lå som et teppe over Oslo sentrum, mens demonstrantene fortsatte å bruke nyttårsraketter mot politiet.Brente flagg Demonstrasjonen hadde gått forholdsvis rolig for seg i godt over en time før sammenstøtene tok til. Ved 17-tiden innledet Israel for fred og andre proisraelske organisasjoner sine støttemarkeringer foran Stortinget.Mens Fremskrittspartiets leder Siv Jensen sto på talerstolen foran Stortinget, ble det israelske flagget brent blant hissige motdemonstranter.- La meg slå fast at krig er det verste som er, det vet også mange nordmenn som kan huske den gangen dette landet også var rammet av ufred, det å bli rammet i eget land slik Israel har gjort. Nå svarer landet med å bruke sin rett til å forsvare seg, sa Jensen.