Vanlige sigaretter blir forbudt i Norge

Innen kort tid blir selvslukkende sigaretter påbudt i Norge.

Røyk - Foto: Scanpix

Fra neste år blir det påbudt i alle EU-land å selge selvslukkende sigaretter. Beslutningen vil også være bindende for Norge, opplyser avdelingsleder Gunnar Wold i Direktoratet for samfunnssikkerhet til Dagbladet.Han sier det er usikkert når forskriften kommer i Norge, men mener det kan skje allerede i år.Påbudet om selvslukkende sigaretter betyr at det etter en overgangsperiode ikke er lov å selge andre typer sigaretter. De nye sigarettene er laget av et spesielt papir som gjør at de slukker hvis de ikke blir røyket.- Mange dødsbranner skyldes sigarettrøyking. Tall tyder på at åtte til ti mennesker dør årlig i boligbranner som skyldes sigarettrøyking, sier Wold. (©NTB)