VG Nett-leser drapstruet jøder

En person fremsatte tirsdag drapstrusler mot Israels ambassaderåd og truet med å sprenge Israels ambassade i et nettmøte på VG Nett.

Faksimile VG.no

Det var Utenriksdepartementet som meldte saken til politiet tirsdag.- Vi har rutinemessig orientert politiet om truslene etter at vi ble oppmerksomme på dem, slik vi ville gjort dersom vi ble kjent med trusler mot andre ambassader. Det blir nå opp til politiet å håndtere dette videre, sier kommunikasjonsrådgiver Haakon Svane i UD til VG Nett.Truslene ble fremsatt under et nettmøte med den israelske ambassaderåden og charge d'affairs Aviad Ivris på VG Nett tirsdag.Ivris ser på trusselen med sjokk og tristhet.- Jeg ble forferdet over språkbruken, og følte meg ganske trist over at dette forekommer i Norge i dag, sier Ivris.Ivris kunne ha latt være å svare på det truende innlegget. Dermed ville det ikke ha blitt publisert. Men han valgte å svare. Han synes det er viktig at nordmenn skal være klar over at grov hets forekommer.- Når folk i Norge i dag blir truet på en slik måte fordi de uttrykker en mening, så mener jeg det er bekymringsverdig for alle nordmenn som tror på ytringsfriheten, sier Ivris.VG Netts ansvarlige redaktør Espen Egil Hansen sier han har respekt for at Ivris tør å møte meningsmotstandere med ord.- Han valgte å svare på dette innlegget for å få fram poenget om at dette er en type holdninger som fortsatt eksisterer, og som jøder møter i dagliglivet, sier Hansen. (©NTB)