Vil rentemøtet påvirke krona?

I dag faller rentedommen i Storbritannia. Kommer det et rentesjokk?

Sentralbanksjef i England - Mervyn King - Foto: Finansavisen

- Dagens høydepunkt er rentemøtet i UK. Bank of England har kuttet rentene kraftig på kort tid og mer er i vente. På forrige møte ble renten senket til 2,0 prosent, det laveste siden Bank of England ble opprettet i 1694. I dag venter vi at Mervyn King og co. beveger seg til ukjente territorier og kutter renten med 50 basispoeng. Siden forrige møte har makrotallene fra øyriket vært på den svake siden, og utsikter til lav inflasjon tilsier at renten blir senket videre. Konsensus venter også et kutt til 1,50 prosent, mens markedet priser inn 75 basispoeng, skriver Maren Romstad i DnB NOR Markets i meglerhusets morgenrapport.Rentebeslutningen til Bank of England blir offentlig kjent klokken 13:00 norsk tid. Følg med på HegnarOnline.