Vinmonopolet økte salget i fjor

Vi kjøpte 2,7 millioner flere liter vin og brennevin på Vinmonopolet i fjor enn året før.

Foto: iStockphoto

Vinmonopolet solgte 73,8 millioner liter vin og brennevin i 2008, ifølge Vinmonopolets salgsprognose for fjoråret. Det er en oppgang på 3,9 prosent fra 2007, da Vinmonopolet solgte 71,1 millioner vareliter.De endelige tallene for Vinmonopolets omsetning i fjor vil bli offentliggjort 20. januar.- Erfaringene fra tidligere år viser at de endelige tallene stemmer godt overens med salgsprognosen som offentliggjøres like over nyttår, sier pressesjef Jens Nordahl i Vinmonopolet til NTB.Det framgår av prognosen at svakvin sto for drøyt 80 prosent av salget, og at Vinmonopolet gjennom hele høsten 2008 har hatt en stabil økning på drøyt 3 prosent sammenlignet med samme periode i 2007. Denne stabiliteten gjelder også for summen av årets julehandel.Vinmonopolet mener flere faktorer bidrar til økningen i salget, blant annet høy kjøpekraft i befolkningen, flere butikker, stadig økende interesse for mat og vin og mindre kjøp av smuglersprit på grunn av frykt for at den kan inneholde metanol. (©NTB)