Børsene i USA har åpent opp fredag. Futures har store deler av dagen sett positive ut, og dermed var det ingen overraskelse at indeksene hevet seg idet bjellen ringte og handelen åpnet.Dow Jones er opp 0,98 prosent til 8.292,61 poeng, mens S&P 500 legger på seg 1,28 prosent til 854,56 poeng.Teknologitunge Nasdaq er opp 1,41 prosent til 1.533,12 poeng.To selskaper som mest sannsynlig kommer til å få mye oppmerksomhet i dag er Bank of America og Citigroup.Amerikanske myndigheter har besluttet å tilføre Bank of America 20 milliarder dollar og i tillegg garantere for tap for over 400 milliarder dollar i eiendeler for dem begge.Begge selskapene har i dag også lagt frem kvartalsrapporter og har steget i førbørshandelen.- Med Citigroup har frykten for det ukjente hengt over aksjen. En rekke ukjente har raskt fått en løsning, sier forvalter Peter Sorrentino i Huntington Asset Advisors til Bloomberg News, heter det fra TDN Finans.Også Intel steg i førbørshandelen. Selskapet la frem kvartalsrapporten etter stengetid på børsene torsdag, og skrev blant annet at lønnsomheten kan komme til å ta seg opp igjen etter første kvartal.Se også på web-TV.Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .Her finner du Her finner du alle ..