Krisepakke på nesten 200 milliarder godkjent

Senatet i Australia vedtok fredag på andre forsøk en stimuleringspakke på nesten 200 milliarder kroner.

Politikk

Pakken ble avvist i Senatet med en stemme dagen før, men den uavhengige senatoren som stemte imot den, ombestemte seg etter lange samtaler med regjeringen i løpet av natten.Regjeringen fikk Nick Xenophons støtte etter å ha lovet å bevilge 4,5 milliarder kroner til et prosjekt for å redde Murray-Darling-elva. Torsdag gikk Xenophon imot pakken da han ikke fikk støtte til elveprosjektet.- Jeg tror dette er den rette tingen å gjøre, og jeg er nå villig til å stemme for regjeringens stimuleringspakke, sa han.Regjeringen har flertall i annetkammeret i nasjonalforsamlingen, men ikke i Senatet der den er avhengig av stemmene til De grønne og to uavhengige.Statsminister Kevin Rudd sier at pakken er avgjørende for å redde Australias økonomi. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv