Magnat siktet for milliardsvindel

Finanstoppen Robert Allen Stanford og tre av hans selskaper anklages for bedrageri i forbindelse med salg av verdipapirer verdt 8 milliarder dollar.

Robert Allen Stanford - Faksimile postchronicle.com
Politikk

Stanfords virksomhet er blitt gransket av det amerikanske kredittilsynet (SEC). Tirsdag slo politiet til mot kontorene til Stanford Financial Group i Houston i Texas.Om lag 15 personer, noen av dem i politiuniformer, entret lobbyen, ifølge øyenvitner. Samtidig ble det klart at en dommer har gitt ordre om at Stanfords verdier skal sperres, samtidig som det er utnevnt en bobestyrer som skal ha overoppsyn med disse verdiene.Både Stanford og to andre toppsjefer i selskapene hans er nå siktet for bedrageri. Både Stanford International Bank (SIB), Stanford Group Company (SGC) og Stanford Capital Management skal være innblandet.Madoff-skandalenIfølge kredittilsynet har Stanfords investeringsselskaper tapt penger på investeringer knyttet til finanstoppen Bernard Madoff, hvis virksomhet nærmest lignet et pyramidespill. Men Stanfords kunder ble forsikret om at så ikke var tilfelle. Selskapet skal også ha forsøkt å flytte nær 200 millioner dollar fra sine kontoer de siste ukene.Tidligere i februar fikk dessuten en kunde oppgitt at vedkommende ikke kunne løse ut et verdipapir på flere millioner dollar fordi kredittilsynet angivelig hadde sperret kontoen. Dette var ikke sant. (NTB)

Nyheter
Børs