Rødgrønn fremgang i ny måling

Høyre faller og alle de tre rødgrønne går fram i en ny meningsmåling.

Statsminister Jens Stoltenberg , kunnskapsminister Kristin Halvorsen og samferdselsminister Liv Signe Navarsete - Foto: Scanpix
Politikk

Arbeiderpartiets fremgang fra de siste månedene fortsetter også i februarmålingen som Respons har utført for Aftenposten. Ap får rekordsterke 36,2 prosent oppslutning, en fremgang på 1 prosentpoeng.Samtidig styrker regjeringspartnerne seg. SV øker med 0,6 prosentpoeng til 7,9 prosent og Senterpartiet går fram 0,5 prosentpoeng til 5,0 prosent.Selv om Aftenposten ikke publiserer mandatberegning, er det klart at de tre rødgrønne med en samlet oppslutning på 49,1 prosent ville fått et soleklart mandatflertall i Stortinget dersom målingen hadde vært valg.Den store taperen i denne målingen er Høyre. Partiet faller med 2,7 prosentpoeng til 14,4 prosent - bare 0,3 prosentpoeng over det historisk svake valget i 2005. Målingen får avisen til å sitere kilder som omtales som «ledende personer i Høyre» om at Erna Solbergs dager som partileder er talte, dersom valgresultatet blir på nivå med denne målingen.Blant opposisjonspartiene kan Frp glede seg over en fremgang på 2,3 prosentpoeng til 24,0 prosent.For de øvrige partiene er det mindre endringer: KrF 5,5 (-0,4), Venstre 5,3 (+0,6), Rødt 0,9 (-0,8) og andre 0,6 (-0,7). (©NTB)

Nyheter
Politikk