Ville Wall Street reise seg etter fæl tirsdag?

Wall Street reiste seg etter en grusom tirsdag, og alle de tre hovedindeksene over dammen endte i pluss. Slik forløp børs-dagen.

Foto: Scanpix
Politikk

Etter en blodrød tirsdag, der Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq alle raste med over 4 prosent, var det knyttet en del spenning til om hvorvidt Wall Street kunne reise seg.Og da dørene stengte for USA-børsene onsdag hadde Wall Street foretatt det som kan karakteriseres som et aldri så lite comeback.Dow Jones endte opp 0,64 prosent til 4.939,53 poeng mens S&P 500 endte opp 0,80 prosent til 833,74. Sju av ti av aksjene innen sistnevnte samleindeks steg.Nasdaq sluttet opp 0,38 prosent til 1.530,50.Det var først og fremst finansinstitusjonene som dro lasset på Wall Street, etter at Kongressen uttalte at de kommer til å bli enige om en 789 milliarder dollar stor stimulipakke.Bank of America Corp. la på seg 9,2 prosent og Citigroup Inc. steg 10 prosent, og tok dermed igjen litt av det som gikk tapt på tirsdag.- Akkurat i dag sitter investorene med en følelse av at stimulipakkene kommer til å hjelpe økonomien. Man blir i alle fall litt beroliget med tanke på hvor lenge og hvor alvorlig dette blir, uttalte E. William Stone hos PNC Wealth Management i en kommentar.Dermed la KBW Bank-indeksen på seg 6 prosent, eller å ha rast med 14 prosent dagen i forveien. Selskapet XL Capital Ltd. la på seg hele 61 prosent etter at de uttalte at de kommer til kutte bemanningen og redusere utbyttene for å spare penger.Gigantene General Electric Co. og Microsoft Corp. endte begge opp over to prosent.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.

Nyheter
Børs