AIG-sjef vil gi tilbake bonuser

AIG-sjef Edward Liddy er enig i at bonusene på til sammen over 1,3 milliarder kroner var usmakelige.

Foto: Scanpix
Politikk

Toppsjef Edward Liddy sier han har bedt ledere i det kriserammede forsikringsselskapet AIG om å betale tilbake deler av kjempebonusene de har mottatt.Dermed lytter han til de unisone kravene fra president Barack Obama, kongressrepresentanter og mange vanlige amerikanere.- Vi har hørt det amerikanske folket høyt og tydelig de siste dagene, sa Liddy under en høring i Kongressen onsdag.Allerede før dette møtet slo USAs finansminister Timothy Geithner fast at AIG vil bli pålagt å sørge for at pengene blir tilbakebetalt. Bakgrunnen er at forsikringsselskapet fortsatte å betale kjempebonuser til lederne også etter at det mottok statlig milliardstøtte for ikke å gå konkurs.President Obama sa onsdag at han vil be Kongressen sørge for lovgiving som gir regjeringen mer kontroll over AIG og lignende finansinstitusjoner.Liddy fortalte at flere av mottakerne av de omstridte bonusene har tilbudt seg frivillig å betale hele beløpet tilbake. Samtidig understreket han at utbetalingene som fant sted, var et resultat av kontrakter som ble inngått før han overtok som toppsjef i AIG.Han sa seg enig i at bonusene på til sammen over 1,3 milliarder kroner var usmakelige.

Nyheter
Børs