Avviser SVs skoleforslag

SVs partikolleger i den rødgrønne regjeringen avviser kategorisk partiets krav om å avvikle alle private skoler.

Kristin Halvorsen - Foto: Scanpix
Politikk

- Vi vedtok en ny privatskolelov i mai 2006 for å stanse etableringen av kommersielle privatskoler. Men vi sa ja til private skoler som Montessori og Steinerskolen som en viktig del av mangfoldet i utdanningssektoren. Arbeiderpartiet har ingen planer om å endre den loven eller endre standpunkt. Dette er urealistisk politikk, sier Arbeiderpartiets skoletalskvinne Gerd Janne Kristoffersen til Aftenposten.- Privatskoleloven skal ikke endres. Jeg er glad i den offentlige skolen, men jeg har ingen problemer med å akseptere alternative pedagogiske og religiøse skoler, sier skolepolitisk talskvinne i Sp, Inger S. Enger.Vedtaket på SVs landsmøte søndag er i strid med regjeringens politikk, som er tuftet på et bredt forlik med Stortinget som sikrer private alternativer til den offentlige skolen. (©NTB)

Nyheter
Politikk