Betalte 1,7 millioner til Nigeria-svindlere

En «arv» på 32 millioner kroner ble dyr for den norske kvinnen.

Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix
Politikk

En norsk kvinne har betalt 1,7 millioner kroner til Nigeria-svindlere, og er dermed én av mange som har latt seg lokke av tilbudet om å få tilsendt en «arv» på 32 millioner kroner.«Arven» skal være formuen etter en søkkrik amerikaner som døde i en flyulykke i Alaska i 2000.- Vi har fått mange henvendelser om dette arvetilbudet. Senest i dag fra en norsk kvinne som har oppdaget at hun er fralurt 1,7 millioner kroner. Hun ble lokket til å betale inn 1,7 millioner kroner i skatter og avgifter, med lovnad om at gevinsten skulle bli på over 30 millioner kroner, sier rådgiver Anne Dybo i Økokrim til Adresseavisen.Tilbudet om «arv» er skrevet på et forunderlig norsk som tyder på at svindlerne har benyttet et oversettelsesprogram på nettet. Avsenderens navn varierer, men innholdet i e-posten er det samme, nemlig at ingen har gjort krav på formuen etter mannen som døde i flyulykken. Flyulykken og den rike amerikaneren det henvises til, er korrekte opplysninger. At den omkomnes navn er blitt misbrukt i en slik svindelsak, gjør ikke saken noe bedre. Økokrim mener det er nigerianske svindelbander som også står bak dette tilbudet.- Jeg vil advare folk som mottar en slik e-post, mot å ta kontakt tilbake. Da sitter du raskt i klisteret. Dette er et rent bedrageri. Ingen vil gi deg penger, det burde de fleste skjønne, sier Dybo.Hun legger til at hun har sluttet å forundre seg over folk som virkelig går på limpinnen. Til det er det for mange som lar seg lure. (©NTB)Les mer om Nigeria-svindel på Økokrims sider.

Nyheter
Personlig økonomi