Britene advarer mot økt terrorfare

Britiske myndigheter mener et nytt terrorangrep mot landet er økende og kan være nær forestående.

Buss i London sentrum
Politikk

Innenriksminister Jacqui Smith kom med advarslene tirsdag da hun presenterte en ny britisk strategi i kampen mot terrortrusselen for Underhuset. Oppløsningen av visse stater, blant annet Irak, har gjort det lettere for terrorgrupper å skaffe seg materiale til såkalte «skitne bomber».- Vi vet at trusselen er alvorlig. Vi vet at et angrep er høyst sannsynlig og kan skje uten varsel, når som helst, sa Smith.Hun opplyste at politiet har avslørt og stoppet over et dusin planlagte terrorhandlinger de siste månedene, og forsikret offentligheten om at politiet fortsetter sin innsats.Ifølge den britiske innenriksministeren er den sannsynlige nye retningen innen terrortrusselen bruk av en såkalt skitten bombe.- Dagens terrororganisasjoner har som mål å bruke kjemiske, biologiske, radiologiske og til og med kjernefysiske våpen, sa Smith, som mente folk flest kan spille en større rolle i kampen mot terror.Blant dem hun framhevet, er folk i hotelladministrasjoner og sikkerhetspersonell som vil være blant rundt 60.000 som skal skoleres og trenes til å gjenkjenne tegn til terrorvirksomhet og hva man skal gjøre i tilfelle et angrep. (©NTB)

Nyheter
Politikk