Danmark: Verste boligprisfall på 50 år

Boligprisene i Danmark vil fortsette å falle både i år og neste år. Danskene er inne i det største prisfallet på hus på 50 år.

Foto: iStockphoto
Politikk

Det spår økonomer ifølge nettstedet epn.dk.Realkredit Danmarks nye prognose for utviklingen på boligmarkedet er svært dyster, het det på nettstedet mandag. Sjeføkonom Elisabeth Toftmann Asmussen venter et gjennomsnittlig fall i husprisene på hele 10 prosent i år.Det er et halvt århundre siden disse prisene stupte så bratt, sier Toftmann Asmussen. Prisfallet ventes å fortsette også neste år, men i 2010 kan det bli begrenset til et snitt på 5 prosent, mener Realkredit Danmark (RD).RD stiller seg avventende til om den danske regjeringens krisepakke vil kunne dempe utviklingen i boligmarkedet. - Vi tror ikke pakken vil ha så stor virkning, at den oppveier de faktorene som nå får prisene til å falle, heter det i selskapets analyse.En av årsakene til at husprisene faller, er at aktiviteten i det danske boligmarkedet har sunket kraftig. Mange boliger må bys fram i lang tid før det endelig lykkes å selge dem, og markedet for eneboliger oversvømmes av tilbud, påpeker RD. (©NTB)

Nyheter
Næringseiendom