Derfor stopper ikke Gjedrem før han har nådd 1,5 prosent

Onsdag er det nok en gang duket for rentemøte i Norges Bank. Her får du grunnene til at Gjedrem og co. ikke stopper før styringsrenten er på 1,5 prosent.

Politikk

Onsdag er det nok en gang duket for rentemøte i Norges Bank, og like viktig som om Gjedrem og co. kutter 0,25 eller 0,50 blir det å høre hva de tror om rentebanen videre.Rentebanen kommer tre ganger i året i forbindelse med dokumentet Pengepolitisk rapport.Seniorøkonom Kyrre Aamdal i DnB Nor Markets tror Norges Bank kutter 0,5 førstkommende onsdag, skriver dn.no, og at Gjedrem og co. ikke gir seg med øksen før man ser 1,5 prosents styringsrente.Her er hvorfor, ifølge Kyrre Aamdal:- Nedgangstidene ute er forsterket- Rentene ute har falt og kronen styrket seg- Inflasjonsbildet ute er svekket- Den norske arbeidsledigheten stiger markert og produksjonen er på vei ned- Eksporten svikter og investeringene avtar

Nyheter
Børs