Dette partiet raser videre på målingene

Partiet sliter i motvind og mister velgere for andre måned på rad. Nå er de bare drøye to prosent over sperregrense-nivå.

Foto: Scanpix
Politikk

SV mister velgere for andre måned på rad. Partiet har nå støtte fra 6,1 prosent av velgerne, en tilbakegang på 1,8 prosentpoeng.Det kommer fram meningsmålingen Sentio har gjort for Dagens Næringsliv i mars. Så sent som i januar hadde partiet en oppslutning på 9 prosent. Hvis valgresultatet skulle bli som marsmålingen viser, vil partiet miste fem av de 15 stortingsrepresentantene de har i dag.Arbeiderpartiet er landets største parti på målingen med en oppslutning på 32,9 prosent og en framgang på 0,3 prosentpoeng. Senterpartiet er nesten like stort som SV med en oppslutning på 5,7 prosent, en framgang på 2,2 prosent i forhold til februarmålingen fra Sentio.Frp, som har gjort det bra på bekostning av Arbeiderpartiet på flere målingen den siste tiden, får 26,9 prosent, en framgang på 1,1 prosentpoeng.Høyre går fram 0,6 prosentpoeng til 14,7 prosent. Venstre går tilbake 1,9 prosentpoeng og får 4,5 prosent, mens Kristelig Folkeparti går tilbake 0,9 prosentpoeng til 6,5 prosent.Omregnet til stortingsmandater gir målingen 78 stortingsplasser til de tre rødgrønne partiene. For å få flertall på Stortinget kreves det 85 mandater.

Nyheter
Politikk