DnB NOR og Terra-kommunene i retten

DnB NORs milliardsøksmål mot de sju Terra-kommunene kommer opp for Oslo tingrett i november.

Foto: Scanpix
Politikk

Det er satt av 25 dager til behandlingen av bankens krav.- Jeg ser fram til å få belyst saken i sin helhet i retten, sier ordfører Kjell Idar Juvik i Hemnes kommune i Nordland, én av de sju Terra-kommunene som er saksøkt av DnB NOR.Søksmålet ble fremmet etter at de sju kommunene i fjor nektet å betale tilbake lån og renter på lån i banken. Lånene ble i sin tid tatt opp og brukt til å kjøpe risikofylte obligasjoner gjennom meglerfirmaet Terra Securities.Meglerfirmaet begjærte seg selv konkurs etter at kommunene gikk på store tap i forbindelse med investeringene i obligasjoner, noe som utløste den såkalte Terra-skandalen. (©NTB)

Nyheter
Børs