Flyplass bekjemper måker med parasitter

For å hindre at fly kolliderer med måker på Moss Lufthavn Rygge, sprøytes nå parasitter på rullebanen.

Politikk

Sommermånedene trekker billen hageoldenborre til seg måker til rullebanen på Rygge. Driftsleder Stig Sørensen frykter at måker og fly skal kollidere, og har derfor begynt å sprøyte nematoder på rullebanen for å bekjempe billeproblemet.- Disse nematodene er små rundormer som finnes naturlig i jorda. De tar livet av hageoldenborre-billene, og resultatet av at billene er borte, er at det heller ikke kommer fugler for å spise dem, sier Sørensen til NRK.Sprøytingen koster rundt 100.000 i året, noe Sørensen mener er en liten kostnad i forhold til kostnadene ved en kollisjon mellom fly og fugl.Sprøytingen skal være både miljøvennlig og mer effektiv enn å ha folk ute på rullebanen for å skremme vekk fuglene. (©NTB)

Nyheter
Politikk