Fredskonferansen i Sør-Afrika avlyst

Alle trakk seg da Dalai Lama ble nektet visum.

Erik Solheim Foto: Scanpix
Politikk

Dalai Lama ble nektet visum til Sør-Afrika og fikk ikke delta på en planlagt fredskonferanse. De andre deltakerne har nå trukket seg, og dermed blir det ingenting av konferansen.- Organisatorene har bestemt seg for å utsette fredskonferansen i Sør-Afrika, sier Irvin Khoza, offisiell leder for Fotball-VM i 2010, ifølge AP.- Jeg synes det er veldig synd. Det er jo en god anledning som går fra oss, sier statssekretær Raymond Johansen i Utenriksdepartementet til NTB.Deltakerne på konferansen skulle egentlig diskutere hvordan fotball kan være med å bekjempe rasisme og fremmedhat foran mesterskapet i Sør-Afrika neste sommer.Men Sør-Afrika avviste den offisielle invitasjonen til Dalai Lama på grunn av Tibets forhold til Kina. Etter at det ble kjent, trakk erkebiskop Desmond Tutu og tidligere president i Sør-Afrika, Frederik Willem de Klerk seg fra konferansen.Også Den Norske Nobelkomiteen og utviklingsminister Erik Solheim (SV) sa de uansett ikke ville delta. Konferansen skulle egentlig bli holdt i Johannesburg førstkommende fredag. (©NTB)

Nyheter
Politikk