Går til sak etter hijab-nekt

Hun ble nektet å jobbe med hijab på 7-eleven. Nå vil hun klage saken inn for Likestillings- og diskrimineringsombudet.

Hijab - Foto: Frode Hansen/Scanpix
Politikk

Fouzia Tanveer (20) ble nektet å jobbe med hijab på 7-eleven. Nå vil hun klage saken inn for Likestillings- og diskrimineringsombudet.Da 20-åringen onsdag i forrige uke kom på jobb for første gang på 7-eleven på Torshov i Oslo, endte det med at hun løp gråtende ut av butikken, skriver Dagsavisen.- Sjefen sa at hans ansatte ikke fikk lov til å gå med hijab og at jeg måtte ta den av før jeg begynte å jobbe, forteller hun.Tanveer hadde ikke på hijab da hun var i jobbintervju med den samme sjefen fordi hun begynte med hodeplagget dagen før hun skulle begynne på 7-eleven.- Jeg prøvde den i butikken for første gang dagen før min første arbeidsdag, og fikk ikke lyst til å ta den av, sier Tanveer.Hun mener det er irrelevant hvor lenge hun har gått med hijab.- Nå er det en del av min identitet, sier Tanveer.Suat Catalgöl, som er sjef på 7-eleven Torshov, bekrefter saken.- Hijab bryter med 7-elevens uniformsreglement. Vi kan for eksempel ikke jobbe i shorts, treningsbukse eller bikini, sier Catalgöl.Han understreker at dette er en kjedelig sak og at han på ingen måte ønsket å såre den 20 år gamle kvinnen.- Men visse regler må man ha, sier Catalgöl.

Nyheter
Politikk