Geithner i hardt vær etter AIG-skandalen

Men gå av vil han ikke.

President Barack Obama og finansminister Timothy Geithner - Foto: Offentlig
Politikk

President Barack Obama har allerede tatt ansvaret for AIG-bonusene som har opprørt USA. Nå tar også finansminister Timothy Geithner sin del av skylden. Men gå av vil han ikke.Geithner har vært i hardt vær siden han tiltrådte som finansminister, og flere mener han ikke har gjort nok i lys av den økonomiske krisen.Kritikken har ikke avtatt etter at det ble kjent at American International Group (AIG) betalte sine ansatte bonuser på til sammen 165 millioner dollar samtidig som forsikringsgiganten mottok krisehjelp fra staten.I et intervju med CNN sier Geithner at han fikk vite om omfanget av bonusskandalen i tirsdag forrige uke.- Jeg tar det fulle og hele ansvaret for at jeg ikke fikk vite om dette før, sier Geithner.Han avviser imidlertid at AIG-saken har antatt dimensjoner som gjør det nødvendig for ham å vurdere stillingen sin.- Kritikken er en del av jobben, konkluderer Geithner.

Nyheter
Børs