Hadde 6.000 dollar sydd inn i klærne

Klærne som den 40-årige kvinnen hadde på seg inneholdt en meget verdifull last.

Foto: Scanpix
Politikk

En kvinnelig asylsøker i 40-årene ble mandag pågrepet for valutasmugling på Svinesund.- Kvinnen var passasjer på en buss som kom fra Sverige. På kroppen skjulte hun 6.000 dollar (om lag 40.000 norske kroner), vel 8.000 svenske kroner samt noe gullvarer, opplyser operasjonsleder Bjørn Paulsen i Østfold politidistrikt til Fredriksstad Blad.Pengene var sydd inn i klærne til kvinnen som er asylsøker i Sverige. Politiet vet ikke hvor pengene kommer fra.Ifølge reglene skal alle beløp over 25.000 kroner deklareres for Tollvesenet ved innreise til Norge og ved utreise fra Norge, men så lenge pengene er deklarert er det ingen grenser for hvor mye man kan ta med seg.

Nyheter
Politikk