Han vil sette OPP renten

Her er mannen som går mot strømmen og vil sette OPP styringsrenten onsdag.

Politikk

Alle de 14 økonomene i TDN Finans' rundspørring tror sentralbanksjef Svein Gjedrem vil senke renten førstkommende onsdag. De tror enten renten kuttes med 0,50 eller 0,25 prosentpoeng.Noen mener imidlertid at renten bør settes opp.- Vi som lett ser at et ytterligere rentekutt er til skade får ingen plass i mediene. Pensjonister, eiendomskjøpere, småbedriftsledere som meg og mange andre som bruker mindre enn man tjener, ser ingen positiv fordel med et ytterligere rentekutt nå, sier administrerende direktør Harald Marthinussen i A/S KK88 - GigaShopS til HegnarOnline.Han mener nye rentekutt vil skape et altfor stort overforbruk igjen.- En ørliten rentehevning på 0,15 prosentpoeng vil hjelpe til å trekke utenlandske investorer tilbake til Oslo Børs. Dette vil påvirke så kronen blir sterkere og at Oslo Børs stiger enda mer. Med det vil vi få biligere ferie i utlandet, biligere varer i butikkene, få mindre tap i oljefondet, mindre tap i pensjonsfondene våre og ikke minst en rolig oppgang med større interesse for å spare, sier Marthinussen- Norges Bank bør sette signalrenten ørlite grann opp (0,10 til 0,15). En signaleffekt for å skape en nøktern utvikling, mer sparing og høyere kroneverdi uten at det nevneverdig hever våre lånekostnader. Det kan til og med hende at bankene holder sine utlånsrenter uforandret for å støtte sine kunder, sier han.

Nyheter
Næringsliv