Høyre raser på ny måling

Høyre går tilbake 4,1 prosentpoeng på en fersk meningsmåling. Målingen gir den rødgrønne regjeringen et solid flertall.

Siv Jensen og Erna Solberg - Foto: Scanpix
Politikk

Høyre har gått tilbake på en rekke meningsmålinger den siste tiden. Synovates måling for Dagbladet er intet unntak. Partiet faller fra 15,6 prosent på en lignende måling i februar til 11,5 prosent i mars. Partileder Erna Solberg ønsker ikke å kommentere tallene, men Høyres generalsekretær Trond Reidar Hole slår fast at målingen er alt annet enn bra.- Dette er en elendig måling, konstaterer Hole overfor avisen. Han påpeker at islamiseringsdebatten har ført vil oppslutningstap for Høyre.Fremskrittspartiet går fram 2,9 prosentpoeng til 23,7 prosent på målingen. For de rødgrønne er målingen hyggelig lesning. Alle de tre regjeringspartiene går fram. Arbeiderpartiet får 36,2 prosent (+1,1), Sosialistisk Venstreparti får 9,9 prosent (+1,5) og Senterpartiet 5,5 (+0,8). Hadde målingen vært valg, ville de tre partiene fått 91 mandater på Stortinget. Det kreves 85 mandater for å oppnå flertall.Kristelig Folkeparti går tilbake 1,2 prosentpoeng til 4,7 prosent, mens Venstre får en oppslutning på 5 prosent, en nedgang på 1,8 prosentpoeng. Rødt får halvert sin oppslutning og får 0,9 prosents støtte. Kystpartiet går fram 0,6 prosentpoeng til 0,8 prosent. Andre partier får 1,7 prosent, en framgang på 0,9 prosentpoeng.

Nyheter
Næringsliv