Jagland til angrep på sine egne

Stortingspresident Thorbjørn Jagland (Ap), går til angrep på sitt eget parti i islamdebatten.

Thorbjørn Jagland - Foto: Scanpix
Politikk

Stortingspresident Thorbjørn Jagland (Ap), går til angrep på sitt eget parti i islamdebatten.Jagland mener partiet forsøker å skape en frykt som ikke er reell for å vinne velgere. I forrige uke lovte Martin Kolberg at Ap skulle gå til kamp mot radikal islam, men Jagland mener Kolberg ikke engang vet hva det er.- Det finnes ikke noen trussel fra islam i Norge, men det er fullt mulig å oppkonstruere en trussel, sier Jagland om utspillene fra partiledelsen den siste tiden sier Jagland til NRK.Han reagerer på at hans eget parti prøver å skape politisk vinning ved å røre sammen begreper og skape frykt.- Man har ikke engang klart for seg hva radikal islam er. Det snakkes om hijab og kjønnslemlestelse av kvinner som eksempler i ei stor gryte av begreper der alt sammen kalles radikal islam, sier Jagland.

Nyheter
Politikk