- Jeg burde gjort mer for å hindre krisen

Storbritannias statsminister Gordon Brown tar ramsalt selvkritikk og mener han burde gjort mer for å hindre den kollapsen landet hans nå opplever.

Statsminister i Storbritannia, Gordon Brown - Foto: Scanpix
Politikk

Med meningsmålingene pekende i negativ retning, tar Storbritannias statsminister Gordon Brown sin del av ansvaret for finanskrisen.I et intervju med avisen The Guardian sier Brown at han skulle ønske at han for ti år siden hadde satt i gang en folkekampanje for å få til sterkere regulering av det internasjonale finanssystemet.Brown var selv en av arkitektene bak reguleringssystemet for den britiske finanssektoren, som ble innført i 1997.Statsministeren medgir nå at reguleringene ikke fikk den ønskede virkningen.- Jeg tar det fulle og hele ansvaret for det jeg har gjort. Likevel mener jeg vi står overfor et større problem av internasjonale karakter. Etter den asiatiske krisen for ti år siden da andre land mente at problemene ville forsvinne, burde vi tatt til orde for en hardere linje, sier Brown.- Labour må vinneBrown ligger over 10 prosentpoeng bak sin konservative rival, David Cameron, på meningsmålingene.Han understreker imidlertid at det er svært viktig for Storbritannia at partiet hans, Labour, vinner det kommende valget, som trolig blir avholdt til neste år.- Bare progressive sentrum-venstre-regjeringer kan håndtere problemene de globale forandringene fører med seg, slår Brown fast.

Nyheter
Næringsliv