Jens, Kristin og Siv får mest omtale

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) er den norske politikeren som får mest plass i mediene.

Statsminister Jens Stoltenberg og kunnskapsminister Kristin Halvorsen - Foto: Scanpix
Politikk

Stoltenberg er klart på toppen av når det gjelder omtale, viser en undersøkelse NA24 Propaganda har foretatt. Et halvt år før valget er den ferske 50-åringen blitt omtalt i 16.301 artikler.Finansminister Kristin Halvorsen (SV) tar andreplassen med 9.648, men avstanden fra henne og til Frp-formann Siv Jensen er ikke så lang. Jensen tar tredjeplassen på lista med 8.473 omtaler.I undersøkelsen er det skilt ut de gangene hvor politikerne ikke bare er omtalt, men også er kommet til orde. Også der er Stoltenberg klart i tet med 3.575 tilfeller av kommentar. Avstanden mellom Kristin Halvorsen og Siv Jensen er derimot skrumpet inn. Halvorsen er kommet til orde 2.868 ganger, mens Frp-lederen er sitert i 2.632 artikler.- Siv Jensen representerer det største partiet på høyresiden og hun er i tillegg statsministerkandidat. Da blir det naturlig for mediene å henvende seg til henne når det gjelder å kritisere regjeringen, sier PR-rådgiver Trond Albert Skjelbred i Nor PR.Han tror medieomtalen er viktig og styrende for utfallet av valget til høsten.- Det kreves imidlertid mye strukturert arbeid for å oppnå positiv redaksjonell dekning over tid. Det er en tøff kamp om oppmerksomheten, mener Skjelbred. (©NTB)

Nyheter
Politikk