Kanondag på Wall Street

Det var en voldsom oppgang på Wall Street mandag kveld.

To glade tradere på NYSE - Foto: AP
Politikk

Wall Street har lagt bak seg en fantastisk dag. Det var den beste dagen på fem måneder. Dow Jones steg 6,8 prosent til 7.775,86 poeng (497 poeng), mens Nasdaq gikk opp 6,8 prosent til 1.555,77. S&P 500 kunne vise til en oppgang på 7,1 prosent til 822,92.Investorene håper at Obama-administrasjonens plan om å kvitte seg med "giftige" verdipapirer vil føre til vekst. Finansminister Timothy Geithner presenterte mandag den lenge varslede planen for å få USAs banker på beina. Han vil bruke milliarder av dollar på å gi private investorer lån til lav rente slik at de kan kjøpe opp de såkalte råtne lånene som bankene sliter med.Planen er beregnet å koste 75 til 100 milliarder dollar - penger som skal hentes fra det som er igjen av krisepakken for bankene som opprinnelig lød på 700 milliarder dollar.Oppløftende boligtall hjalp på situasjonen.Ifølge Bloomberg uttalte dessuten investor Mark Mobius at et nytt bullmarked har begynt.Bank of America Corp. og Citigroup Inc. steg minst 19 prosent. Finanssektoren samlet sett steg drøye 10 prosent.Oljeprisen steg til det høyeste nvået på nesten fire måneder, noe som sendte Exxon Mobil Corp. og Chevron Corp. opp mer enn 6,7 prosent. Oljeservice-indeksen (OSX) steg 9,9 prosent og oljeindeksen (XOI) 6,9 prosent. Amerikank lettolje går for 53,82 dollar fatet, mens Brent-oljen handles for 53,59 dollar per fat.21 aksjer steg for hver som falt på New York Stock Exchange.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.

Nyheter
Børs